Mulighed for opkvalificering af logopæder med Hearing First

Nyhed

Hearing First er en nordamerikansk underorganisation af Oberkotter Foundation, en privat fond med en 35-årig historie. Hearing First støtter muligheder for, at børn, der er døve eller har en hørenedsættelse, kan udvikle lyttefærdigheder og talesprog (LSL), som vi bl.a. kender det fra Auditory Verbal Therapy (AVT) i Danmark.

Uanset om du leder efter den seneste forskning eller en tjekliste over ”Lær at lytte til lyde”, finder du en række nyttige materialer i Hearing Firsts online ressourcer på hjemmesiden https://www.hearingfirst.org/, som du kan bruge i din praksis. Lige fra artikler, hvidbøger og webinarer til podcasts, on-demand læring og nyttige uddelingskopier.

Det hele er selvfølgelig på engelsk og lavet ud fra amerikanske forhold, hvilket man skal have øje for og evt. tilpasse i arbejdet med den enkelte familie.

Desuden tilbyder de online efter- og videreuddannelse (continuing education) til logopæder og andre fagprofessionelle. Det eneste det kræver er, at man registrerer sig og opretter en profil, der til gengæld giver adgang til et internationalt læringsmiljø med andre fagprofessionelle, samt mulighed for optjening af CEUs hos AG Bell, ASHA eller AAA. Alt sammen helt gratis. 

https://www.hearingfirst.org/learning/p/catalog

Der er to typer af kurser:

  1. Live study, som består af en 1 times selvstudie forud for en online live session med underviser. Der er mulighed for at stille spørgsmål og vidensdele, men da Hearing First er baseret i USA, skal man være forberedt på, at disse sessions kan være midt om natten. De bliver optaget, og man kan se dem dagen efter, men har så ikke mulighed for at deltage aktivt eller optjene CEUs.
  2. Self study gennemfører man, når man har lyst, indenfor en periode på 30 dage.

Kurserne er desuden fordelt på fire temaer:

  • Audiologi, som kan have fokus på specifikke målemetoder til CMV og til de psykologiske aspekter af at have et høretab.
  • LSL (Listening and Spoken language) med kurser indenfor literacy, lyttestrategier, Theory of Mind og anvendelse af musik i undervisningen.
  • Collaboration & Counseling / Samarbejde og rådgivning, med eksempler på værktøjer specifikt rettet mod motivation og forandring.
  • Video observation, som jeg ikke har afprøvet endnu, men som fordeler sig på alder.

Og i 3 sværhedsgrader:

  • Introduction
  • Intermediate
  • Advanced

Kurserne varer mellem 2 og 10 timer, men giver alle mulighed for at gå mere i dybden med emnet gennem en stor mængde ressourcer og henvisninger, både skriftligt og via videomateriale. Der er ingen opgaver eller eksamen, så du er ansvarlig for din egen læring, men de undervisere, jeg har mødt indtil nu, er alle førende indenfor deres specialområde, og ildsjæle tænder små bål – så god fornøjelse!

Mette van Amerongen

 

 

Emne

Kontakt

Portrætfoto af Mette van Amerongen

Audiologopæd

26714236