Asger Buch-Sørensen

Nyt ansigt i bestyrelsen: Mød Asger Buch-Sørensen

Nyhed

Asger Buch-Sørensen er et af de nye ansigter i Decibels bestyrelse, som blev valgt på generalforsamlingen i marts.

Asger er far til en datter med høretab og bor på Sjælland med sin familie. Her svarer Asger på et par hurtige spørgsmål om de tanker, han gør sig om bestyrelsesarbejdet og Decibels fremtid: 

Hvorfor valgte du at stille op til Decibels bestyrelse? 

Jeg er far til en pige, som har høreapparat på sit ene øre, men som står over for at få et CI inden længe. Jeg er selv født med et høretab på det ene øre, og bruger CROS-høreapparater, og jeg besidder derfor meget viden og erfaring omkring at være bruger af et høreteknisk hjælpemiddel og ved, hvordan det er at være udfordret på sin hørelse. Jeg vil rigtig gerne bidrage til og støtte op om det gode arbejde, Decibel allerede gør, og arbejde for bedre vilkår og fællesskab og især en mere transparent vejledning i, hvilke muligheder og rettigheder der er, som vi forældre til børn med høretab nemmere kan navigere i. Da min datters høretab blev opdaget, kunne min kone og jeg godt have brugt en, som kunne ’tage os i hånden’ og vist os hvad og hvordan man gør. Det var en meget overvældende tid med følelser og praktik. Nu vil jeg gerne dele ud af min viden og mine erfaringer og give andre en håndsrækning.

Hvilke udfordringer oplever du, at børn og unge med høretab/ deres familier står overfor? 

Det kan være overvældende at danne sig et overblik over, hvilke rettigheder, man har, og hvad der findes af muligheder. Kommunen og skole/daginstitution kan være vanskelige samarbejdspartnere. Vi vil sikre det bedste for vores barn, men det kan kræve, at vi skal have mange kasketter på og agere både sagsbehandler, jurist og lærer. 

Hvordan har du og din familie selv brugt Decibel?            

Vi deltager i netværksarrangementer og webinarer. For min datter er Decibel lig med fællesskab, gode oplevelser og allerstørst; nogen at spejle sig i. Ligeså for storebror. Det er af stor betydning for dem at møde børn med høretab og deres søskende, og se, at der findes mange familier som vores. Derfor er det også vigtigt, at der fortsat støttes op om netværksarrangementer, når nu vi fusionerer med Høreforeningen. De er nemlig ikke kun af stor betydning for barnet med høretab, men for hele familien.

Stort velkommen til Asger!
 

Her finder du en oversigt over alle frivillige bestyrelsesmedlemmer i Decibel.