Pige med HA og VR-briller til test

LYT IGEN: Kan man game sig til bedre hørelse?

Nyhed

Det er en gruppe børn med høretab netop nu ved at afprøve i projektet LYT IGEN.


I starten af februar måned fik den første gruppe deltagende børn i projektet LYT  IGEN udleveret VR-briller. I løbet af den kommende tid skal de være med til at undersøge, om man kan træne sig til en bedre hørelse via ny VR-teknologi. 

Selvom et høretab er optimalt behandlet, så har børn med høretab ikke normal hørelse. Faktorer som afstand til lydkilden og støj fra omgivelserne spiller ind på, hvor godt barnet hører. I den til projektet udviklede VR-app skal børnene derfor træne opmærksomheden på, hvor lyden kommer fra i forskellige dagligdagsscenarier, og placere sig så de hører bedst muligt.

VR-app’en er udviklet af Aalborg Universitet i København (Multisensory Experience Lab) under ledelse af professor Stefania Serafin. Fire børn fra Decibel  har været med i udviklingsprocessen, bl.a. for at sikre, at de scenarier som børnene møder i app’en både er sjove, realistiske og relevante for målgruppen.

LYT IGEN er et samarbejde mellem Decibel, Aalborg Universitet og Rigshospitalets Center for Hørelse og Balance og er støttet af Velux Fonden.

Læs mere om LYT IGEN her: 

Dreng med VR-briller til test

I et samarbejde mellem Decibel, Center for Hørelse og Balance på Rigshospitalet og Multisensory Experience Lab på Aalborg Universitet (AAU) skal LYT IGEN udvikle metoder, der giver børn med høretab de bedst mulige vilkår for at indgå i faglige og sociale fællesskaber på lige fod med deres kammerater med normal hørelse

LYT IGEN logoer