Nyt fra Decibel

Kære forældre

Som I alle ved, så er der lige nu meget stor fokus på børn og unge med høretab i medierne. Startet af Mette Bau og hendes bog 'Tal til mig nu', som jeg har haft glæden af at læse. 

Vi er utrolig glade for, at medierne sætter fokus på en børnegruppe, som med den rette indsats, støtte og vejledning, kan opnå de samme muligheder som deres normalthørende jævnaldrende - i deres liv med et høretab. 

Vi har haft kontakt med flere journalister i løbet af ugen, og for Decibel er det vigtigt at nuancere debatten og tænke fremad og holde fokus på - hvad der fungerer og tilgodeser det enkelte barns behov. Og det er vigtigt, at vi altid kigger på det enkelte barn, fordi vi ved, at der er mange forskellige behov i denne børnegruppe.

Det er Decibels fokus, at der er et system, der bakker op om forældrenes ønske om at dele deres modersmål med deres børn. For 95%  af forældrene vil det være talesprog - men det skal selvfølgelig være en rettighed for alle - uanset sprog. 

Det er vigtigt for os, at det er viden, der bærer debatten, og det er også viden, der er udgangspunktet for Decibels arbejde. Derfor har vi også i 2013 igangsat et forskningsprojekt, der har til formål at afprøve og dokumentere om man via et 3-årigt forløb efter AVT metoden, kan bringe danske småbørn med høretab op på et alderssvarende talesprog.

Med håb om at I alle må få en rigtig god weekend:)

Yaacov

 

 
 

DECIBELS AVT-FORSKNINGSPROJEKT 

 

Projektet er i fuld gang og skal sikre, at småbørn med et høretab opnår et alderssvarende talesprog inden skolestart. 

 

Læs alt om projektet her.

 
 
 
   

RETNINGSLINJER FOR BEHANDLING

 

Decibel har været med til at udarbejde retningslinjer for forløbet for børn med CI. Læs mere her.

 

Decibel arbejder for, at der også kommer retningslinjer for børn med høreapparater.